YLVA HÄLLEN

Välkommen till min värld och Ylvania AB!

 

AKTUELLT!

 

BÖCKER

Det faktum att juryn bestod av barn mellan 9-12år gav mig hur många kickar som helst och var helt avgörande i mitt beslut att fortsätta skriva om Ylvania.

Böckerna är för barn mellan 6-12 år och passar som högläsning! Det var så de kom till. Medan jag skrev de två första böckerna så läste jag berättelsen löpande för mina barn. De finns också som ljudbok inlästa av mig.

Innan jag blev författare har jag illustrerat ett par barnböcker om mina figurer Sus och Dus.

Just nu skriver jag på min tredje bok i serien om Ylvania. Den kommer ut i höst 2020!! 

Jag debuterade 2016 med Ylvania, sagan om ljusbäraren. För den tilldelades jag Barnradions bokpris 2017 med följande motivering från barnjuryn: 

"Med vänskapens kraft och betydelse fångar Ylvania dig på ett speciellt sätt. Du fastnar i Ylva Hällens magiska fantasivärld där det viktigaste är att finnas där för varandra, utan vänskapen går inte ondskan att besegra. Ylvania är den typ av bok som stannar kvar hos dig efter sista sidan och får dig att känna magi." 

MINA BÖCKER

Ylvania, sagan om ljusbäraren

Mystiska varelser, väl bevarade hemligheter och fyra utvalda barn som måste besegra ondskan. Mio, min Mio möter Harry Potter i ett sträckläsningsäventyr för barn som suttit klistrade framför Bolibompas Ylvania - och alla andra som gärna drömmer sig bort till andra världar. Ylvania - sagan om ljusbäraren tar vid tio år efter händelserna i teveserien.

Illustratör: Marcus Gunnar Pettersson

Utgivningsdatum: 2016-09-12 

Ylvania, de stulna skuggornas tid

Ett år har förflutit sedan förra boken och Jiros bror Rot, det halvsovande barnet, har ännu inte vaknat ur sin koma, orsakad av den onde Masters gift. Jiro är förtvivlad över att ingen verkar vilja hjälpa honom. Bara Äldsterådet känner till ett sätt att väcka honom, men vågar inte - alldeles för mycket står på spel. Om Rot vaknar så vet de inte vem han kan vara eller vem han kan bli - dessutom riskerar Master att få makt igen genom honom. 

Illustratör: Marcus Gunnar Pettersson

Utgivningsdatum: 2018-09-25 

Sus och Dus är karaktärer jag först utvecklade i både tv (SVT) och serieform (Egmont). Sen blev de en egen bok som jag har illustrerat.

 

Utgiven: 2008, Rabén och Sjögren  Bild: Ylva Hällen 

Text: Anna Wennergren

Sus och Dus

I Bom Bom, som ingår i serien Barnens älsklingar, finns massor av hisnande, ljuvliga, spännande, knäppa, underbara texter och bilder, skapade direkt för den nya bebisgenerationen. Bom Bom är min debut som illustratör.

Utgivningsdatum: 2005-09-27

Bom Bom

FÖRFATTARBESÖK

Under mina besök läser jag högt ur den senaste boken i serien om Ylvania. Jag berättar om hur jag jobbar som författare, hur jag hittar på och var jag hämtar min inspiration. Jag brukar berätta om Ylvanias uppkomst i tv om barnen har en relation till det. Jag styr och anpassar mycket efter publikens intressen och önskemål och självklart ålder på publiken. En del av besöket går ofta åt till frågor och vi brukar alltid prata lite om tv också. Barnen har massa funderingar kring allt jag gjort där i rollen som programledare, sagoberättare och dockspelare.

Recension Bokus
Recension Bokus
möter läsare i Marieberg
Författarbesök i Arvika
Jag och Marcus Gunnar
Årets Läsmama!
Recension
5 av 5 i KP!!!
 

TV

Jag hamnade på TV för 20 år sen mest av en slump, men sen den dagen har jag älskat det! Det finns så många olika konstnärliga delar i att göra TV och det har gjort att jag aldrig tröttnat. Mitt allra första jobb var som programledare för Bolibompa på SVT. Sen dess har jag fått chansen att skapa många världar för barn. Jag är upphovsperson till tittarsuccéer som Minimello, Superlördag, Pomos Piano, Ylvania och Superförvandlingen. Det mesta jag gjort de senaste tio åren har varit interaktiva universum där barnen själva varit med och skapat innehållet. 

Själv har jag haft många olika roller, allt från att vara manusförfattare till programledare, dockspelare, låtskrivare, redaktör och producent.

För SVTs andra kanaler har jag bla lett Världens Barngalan, varit Midsommarvärd, Valborgsvärd och programlett reportageburna samhällsserier som Mitt Sverige och Hjälp vi flyttar ihop! Mer sånt känner jag!!!

Sist men inte minst har det blivit en hel del gästande och medverkande i andra program. Allt från På Spåret, till Debatt, Allsång på skansen och Fångarna på fortet.

Just nu är jag aktuell med Supertipset och Supersagan på SVT Barnplay>

I klippet ser ni mig från min allra första direktsändning  på Bolibompa fram till 2019. Tack SVT för filmen. 

 
 

MEr om mig

Kreatör

Att jobba med idéer och skapa koncept genom storytelling är något av det roligaste jag vet. Jag tror på interaktivitetens och delaktighetens kraft. 

pysslare

Jag målar, ritar, pyntar och hittar på. Jag får en kick av att hitta sätt att göra gammalt till nytt!

KonferencieR/

Moderator

Almedalen, Bokmässan, Gröna Lund, Folkets hus och Parker. 

Stora och små sammanhang. Litteratur, kultur, debatt, gala!

bokinläsare

Jag läser in mina egna och andras böcker

Provlyssna på Storytel >

Skådespelare

Jag har spelat roller i barntv och på scen i många år.

Just nu aktuell med

Supersagan >

 

KONTAKT

Vill du Ylva nåt?! Jamen vad väntar du på? Kontakta oss nu på Ylvania AB!!!

Ylva gör allt du hittar här på sidan eller om du kommer på något ännu roligare.

/Cruella, assistent

Boka Ylva för alla slags uppdrag:

Boka författarbesök:

  • Instagram Social Ikon
  • Linkedin Social Ikon

©2020 YLVANIA AB

möter läsare i Marieberg