top of page

BÖCKER

books_v02.png

Jag debuterade som författare 2016 med Ylvania, sagan om ljusbäraren. För den boken tilldelades jag Barnradions bokpris 2017 med följande motivering från barnjuryn:

"Med vänskapens kraft och betydelse fångar Ylvania dig på ett speciellt sätt. Du fastnar i Ylva Hällens magiska fantasivärld där det viktigaste är att finnas där för varandra, utan vänskapen går inte ondskan att besegra. Ylvania är den typ av bok som stannar kvar hos dig efter sista sidan och får dig att känna magi." 

Ylvania, de stulna skuggornas tid heter uppföljaren. Och nu skriver jag på min tredje bok om landet Ylvania!! Den kommer ut i höst (2020).

Jag har också läst in mina böcker som ljudbok. Sagan om ljusbäraren nominerades till Stora Ljudbokspriset.

Jag har tidigare också illustrerat ett par barnböcker om mina figurer Sus och Dus.

MINA BÖCKER

Ylvania1.jpg

Ylvania, sagan om ljusbäraren

Ett år har förflutit sedan förra boken och Jiros bror Rot, det halvsovande barnet, har ännu inte vaknat ur sin koma, orsakad av den onde Masters gift. Jiro är förtvivlad över att ingen verkar vilja hjälpa honom. Bara Äldsterådet känner till ett sätt att väcka honom, men vågar inte - alldeles för mycket står på spel. Om Rot vaknar så vet de inte vem han kan vara eller vem han kan bli - dessutom riskerar Master att få makt igen genom honom. 

Utgivningsdatum: 2018-09-25 Illustratör: Marcus Gunnar Pettersson

Ylvania2.jpg

Ylvania, de stulna skuggornas tid

Mystiska varelser, väl bevarade hemligheter och fyra utvalda barn som måste besegra ondskan. Mio, min Mio möter Harry Potter i ett sträckläsningsäventyr för barn som suttit klistrade framför Bolibompas Ylvania - och alla andra som gärna drömmer sig bort till andra världar. Ylvania - sagan om ljusbäraren tar vid tio år efter händelserna i teveserien.

Utgivningsdatum: 2016-09-12 Illustratör: Marcus Gunnar Pettersson

FÖRFATTARBESÖK

Boka mig!
IMG_1582.HEIC

Under mina besök läser jag högt ur den senaste boken i serien om Ylvania. Jag berättar om hur jag jobbar som författare, hur jag hittar på och var jag hämtar min inspiration. Jag brukar berätta om Ylvanias uppkomst i TV om barnen har en relation till det. Jag styr och anpassar mycket efter publikens intressen och önskemål och självklart ålder på publiken. En del av besöket går åt till frågor. Det blir ofta prat om  min bakgrund inom barntv, som programledare och sagoberättare.

IMG_1567.HEIC
IMG_1564.HEIC
IMG_4113.JPG
IMG_E3774.JPG
IMG_4173.jpeg

Ljudbok

9789178270569.jpg

Ljudbok

Sus och Dus

Idé & Illustration

Sus och Dus är karaktärer jag först utvecklade i både tv (SVT) och serieform (Egmont). Sen blev de en egen bok.

 

 

Utgiven: 2008, Rabén och Sjögren  Bild: Ylva Hällen Text: Anna Wennergren

Unknown.jpeg

BOM BOM

I Bom Bom, som ingår i serien Barnens älsklingar, finns massor av hisnande, ljuvliga, spännande, knäppa, underbara texter och bilder, skapade direkt för den nya bebisgenerationen. Bom Bom är min debut som illustratör.

Utgivningsdatum: 2005-09-27

97151_29665444_o_6.png.jpeg
bottom of page